Olen jo pitkään halunnut tehdä raakasuklaata, ja tänään vihdoin pääsin kokeilemaan sitä. Ohjeitahan on monelaisia, mutta halusin aloittaa jollakin simppelillä, lähinnä myös siksi, että minulla ei ole kovin paljon aikaa kikkailla kokkailujen kanssa.
Ohjeen otin Savon Sanomista, http://www.savonsanomat.fi/vapaalla/ruoka-ja-juoma/jalkiruuat/helppo-raakasuklaa/599966. Käytin ihan tavallista tummaa kaakaojauhetta, kun raakakaakaojauhetta en ole saanut vielä ostetuksi. Gojimarjojen sijaan käytin hasselpähkinärouhetta, vaikka gojejakin minulla olisi ollut. Ja hunajana käytin ihan tavallista, tosin aika pehmeää, hunajaa. Kaakaovoin raastoin lastuiksi, jotta se sulaa nopeampaa.
Seoksesta tuli aika lötköä ja kaadoin massan jääpalamuotteihin, jolloin ensimmäiseen palaan tuli melkein kaikki neste, mutta ei pähkinöitä. Melko epätasainen lopputulos oli siis luvassa. Aika helppoa tuo suklaan teko oli. Haastavinta lienee ollut se, miten ehdin tehdä kaiken ennen kuin tyttäreni herää lyhyiltä päiväuniltaan.
No, täytyy sanoa, että kyllä tämä suklaa makeanhimon vie mennessään! Hyvää tuli, mutta jo yhden "jääpalan" jälkeen tuli äklö olo. Itse tykkään enemmän tummasta suklaasta, joten luulen, että suklaasta tulee omaan makuuni parempaa, kun käyttää raakakaakaojauhetta ja hunajan tilalla agavesiirappia. Ohjeitahan on tosiaan monia, joten täytyy kokeilla lisää. Kiva, että tuli kokeiltua. Onhan tämä raakasuklaa niin paljon terveellisempääkin kuin kaupan suklaat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti