Raakasuklaasta innostuneena olen tehnyt lisää raakasuklaakokeiluja. Tosin tunteeni raakasuklaata kohtaan ovat hieman ristiriitaiset, suklaan terveysvaikutuksethan ovat aika kiistanalaisia. Itse olen huomannut sen, että raaksuklaa on melko koukuttavaa (minä kun olen vielä helposti koukuttuva immeinen..), joten kovin usein näitä suklaasatseja en voi tehdä, koska en pysty pitämään itseäni pakastimelta pois, niin hyvää suklaa on.
No, tässäpä pari kokeiluani raportoituna.
Silkkinen raakasuklaa (ohje alunperin raakasuklaa.com -sivustolta, puolitin ko. ohjeessa olevat määrät)
- 2 dl kaakaovoita
- 1/2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
- 1/2 dl hasselpähkinärouhetta
- 0,5 dl kaakaojauhetta (ihan normi sellaista, kun raakakaakojauhetta minulla ei vielä ollut)
- 1/2 tl maca-jauhetta
- 1/2 dl lucuma-jauhetta
- 1/2 rkl hunajaa
Tästä annoksesta tuli juuri sopivasti jääpalamuotillinen suklaata. Suklaa maistui minusta aluksi liiaksi lucumalta, mutta kun älysin suklaan antaa sulaa enemmän pakkasesta ottamisen jälkeen, niin maku oli parempi. Suklaa oli myös kovempaa, kuin ensimmäinen suklaakokeiluni, mutta oli enemmän oikean suklaan oloista.
Cocovin tumma manteli–rusina suklaa
- 50 g kaakaovoita
- 12 g kaakaojauhetta
- 12 g agave-siirappia
- ripaus himalajansuolaa
- ripaus vaniljaa
- 12 g rusinoita
- 12 g manteleita, mantelirouhetta tai mantelilastuja
Viimeisin kokeiluni on tämä Cocovin suklaaohje (alkuperäinen ohje Cocovin sivulla, puolitin ohjeen ja tästä tuli vähän vajaa suklaamuotillinen). Suklaasta tulikin tosiaan tummaa suklaata, minun suuhuni suklaa on ehkä hieman liian kitkerää, mutta mieheni mielestä tämä on onnistunein suklaakokeiluni. Plussana tässä on se, että koska suklaa ei ole liian makeaa, sitä ei tule syötyä liian usein, vaan vain silloin tällöin, kun pahin suklaahimo yllättää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti